Nemzetközi foci

A drukkerek szerint szar, Dárdait nem zavarja a rózsaszín mez

A szokatlan színű szerelés feldühítette a berlini szurkolókat.

Szombat délután 3-3-as döntetlent játszott idegenben a Hertha BSC az Eintracht Frankfurt otthonában. A Dárdai Pál vezette vendégek a szokásostól eltérő módon nem kék-fehér szerelésben, és nem is a második számú mezben, a tiszta fehérben léptek pályára, hanem egy alternatív megoldást választottak. A berliniek rózsaszínű trikóban játszottak, ami a szurkolóknál eléggé kiverte a biztosítékot.

A harmadik számú szerelést korábban, még a a Jahn Regensburg elleni kupamérkőzésen mutatta be a Hertha, a Német Labdarúgó Liga(DFL) ugyanis előírja, hogy a csapatoknak rendelkezniük kell egy harmadik számú szereléssel is, amelynek színei nem egyezhetnek meg a hivatalos klubszínekkel.

A morgenpost.de szerint a Hertha-drukkerek a szombati meccs közben kifeszítettek egy kiírást, melyen a „Csak kék-fehérben az igazi!” szöveg állt, majd a találkozó végén a „Le a rózsaszín szarral, a színünk kék-fehér” rigmus is felcsendült a vendég szektorból.

Az ügyben megszólalt a magyar tréner is, aki nem tulajdonított különösebb jelentőséget a pink színnek, hiszen a leadott mezeken már úgy sem változtathatnak jövő nyárig, szerinte így most több nő és gyerek vesz legalább Hertha-mezt, minden szuper.

Olvasói sztorik