Nemzetközi foci

„Lotito és Zamparini nem ért a futballhoz”

Komoly kritikát kapott Baloghék fővédnöke.

Még kis hazánkban is sokan csóválták a fejüket, amikor olvasták a Palermo elnökének, Mauro Zamparininek a Sallai Rolandról és Balogh Norbertről tett nyilatkozatait. Az egyben tulaj üzletember többek között azt is állította, hogy a két magyar támadó egyenként 40 millió eurós játékosok lesznek, ami több mint hihetetlenül hangzik.

Azonban nemcsak Magyarországon, hanem természetesen Olaszországban is éri kritika Zamparinit, illetve több más klubvezetőt is. Most például Delio Rossi, a korábban a fél Serie A-t irányító vezetőedző szólalt meg a Corriere dello Sportnak.

Rossi elsőként Claudio Lotitóra, a Lazio elnökére referált, mivel karrierje csúcspontját épp a római gárdával érte el, amikor 2007-ben a BL-csoportkörbe juttatta őket.

– Lotito sosem igazán értette a futballt, nem is értem, miért engem akart edzőnek – kezdte kissé önelégülten Rossi.

– Bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe és egyedül Fabio Vignarolit igazolta le. Ha elmondtam volna a véleményemet, tudom, hogy elküldött volna – fogalmazott az 56 éves tréner, aki más olaszországi vezetőkkel sincs megelégedve.

– Mauro Zamparini és a Salernitana elnöke, Aniello Alberti is rendelkezik egy olyan személyiséggel, hogy egy idő után elhiszi, ért a futballhoz. Az a tévképzetük, hogy egyik edző olyan mint a másik és hogy ez a szakma könnyű – nyilatkozta Delio Rossi.

A szakember legutóbb, 2015-ben a Bologna edzője volt, de dolgozott a Foggia, a Pescara, a Salernitana, a Genoa, a Lecce, az Atalanta, a Lazio, a Palermo, a Fiorentina és a Sampdoria együtteseinél is.

Olvasói sztorik