Nemzetközi foci

Dárdai vs. Kovac: a viszontlátás derbije jön

A Hertha szakvezetője szerint előbb anekdotáznak régi barátjával, aztán megharcolnak a három pontért.

A Bundesliga hétvégi fordulójában a három győzelemmel és egy vereséggel kezdő Hertha BSC ellenfele a szintén parádésan rajtoló és ugyancsak kilenc pontot gyűjtő Eintracht Frankfurt lesz

A berliniek idegenben lépnek pályára, Dárdai Pál pedig egy régi jó ismerőssel nézhet farkasszemet. A hazaiak kispadján Niko Kovac foglal helyet, a horvát 2003 és 2006 között volt a magyar szakember csapattársa Berlinben, tehát néhány évvel ezelőtt még azonos célokért küzdöttek. Vasárnap már ellenfélként találkoznak a pálya szélén, ám mindkét fiatal tréner kiemelte: korábban is nagy tisztelettel voltak a másik iránt, ez most sincs másképp.

– Huub Stevens irányítása alatt mindketten egyszerre kaptunk lehetőséget a Herthában védekező középpályásként. Később Hans Meyer vezetőedző idején jobbára csak én voltam a pályán, majd Falko Götz Nikót preferálta. Azt gondolom, egy nagyon szép találkozás vár ránk szombaton, de a viszontlátás mellett természetesen arra koncentrálunk, hogy céljainkat sikerrel véghez vigyük a bajnokin. A mérkőzés előtt egy-egy anekdotára biztosan lesz időnk, ezeken jókat nevetünk majd, de utána mindegyikünk arra törekszik, hogy csapata három ponttal zárja az összecsapást – nyilatkozta Dárdai Pál.

– Vasárnap este először találkozunk ellenfélként a pályán. Játékosként Pál abszolút példakép volt számomra, örülök, hogy most újra találkozhatunk egymással – mondta az ellenfél szakvezetője, Niko Kovac.

Olvasói sztorik