Nemzetközi foci

Vízipipázott a szívbeteg sunderlandi focista – FOTÓ

A Chelsea-nevelésű van Aanholt egészségügyi problémái miatt nem játszhatott a Tottenham ellen.

Fotók tanulsága alapján óriási butaságot követett el Patrick van Aanholt, a Sunderland hátvédje. A holland játékost vízipipázás közben kapták lencsevégre és ez főleg amiatt problémás, mert nemrég szívproblémák miatt kellett az utolsó pillanatban kivenni a “fekete macskák” Tottenham elleni kezdőjéből.

A SunSport exkluzív információi szerint van Aanholt augusztus 9-én a közeli Newcastle-ben bukott le – szemtanúk beszámolója alapján egy órát töltött a bárban vízipipázva (a City elleni idénynyitóra két nappal később került sor). Bár maga a játékos azóta megnyugtatta a szurkolókat, hogy problémái nem komolyak, ezt a békát nehéz lesz lenyelnie a klubnak és a drukkereknek is.

A Brit Szívalapítvány közleménye szerint a vízipipa – minden más dohánytermékhez hasonlóan – veszélyes lehet a szívre. Egyes vélemények szerint ebből egy kör is annyit árthat, mint 200 szál cigaretta elszívása.

David Moyes egyébként egyelőre nem van Aanholtra, hanem a kihagyását követelő FA orvosaira mérges inkább.

– Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a meccs előtt. Az e-mail csak 35 perccel a kezdés előtt jött meg. Karrierem során még soha nem volt részem ilyenben – nyilatkozta.

A klub egyelőre nem reagált a Sun által közzétett képre.

A Sunderland a várakozásoknak megfelelően gyengén kezdte a szezont, öt meccs után egy ponttal az utolsó előttiek. A Chelsea-nevelésű, 26 éves holland hátvédnek a Tottenham elleni volt az első kihagyott meccse az évadban, eddig egygólos.

Olvasói sztorik