Nemzetközi foci

Totti mindjárt 40, de egyáltalán nem látszik rajta

Kezdőként remekelt az AS Roma klublegendája a szerdai bajnoki meccsen.

Francesco Totti jövő kedden ünnepli 40. születésnapját, de a pályán semmi jelét nem mutatja, hogy öregedne vagy lassulna.

Szerdán – csaknem egy év után – Totti ismét kezdő volt a Serie A-ban, és jelentősen hozzájárult, hogy 4-0-ra legyőzték az újonc Crotonét. Gólt nem szerzett, de rendkívül pontos labdával szolgálta ki Edin Dzekót, aki a kirohanó kapus fölött a hálóba emelt.

Az első félidőben Stephan El Shaarawy és Mohamed Salah volt eredményes, a szünet után pedig Dzeko duplázott, és mivel Wojciech Szczesny kivédte Raffaele Palladino tizenegyesét, 4-0- lett a vége.

„Totti fizikailag remek. Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert ők jól védekeznek, Tottinak viszont mindig sikerül helyzeteket teremtenie a semmiből. Szeretném, hogy a többiek tanulják meg ezt tőle, és tekintsenek rá példaként” – nyilatkozta Luciano Spalletti vezetőedző.

A 2006-os világbajnokságon aranyérmes Totti az egész karrierjét az AS Románál töltötte, és valószínűleg a mostani szezon végén, amikor a szerződése lejár, visszavonul.

Olvasói sztorik