Nemzetközi foci

Marcelino lesz a Valencia edzője

Máris megtalálták a kedden este menesztett szakvezető utódját a spanyol klubnál.

A négy vereséggel rajtoló spanyol Valencia kispadjáról kedden este menesztették Pako Ayestarán vezetőedzőt, de a hírek szerint máris megvan az utódja. A Super Deporte ugyanis arról írt, hogy a klubvezetők a szövetséghez fordultak, mert tisztázni szeretnék, hogy szerződtethetik-e Marcelino García Toralt, aki a szezon előtt még a Villarreal trénere volt, de a rajt előtt egy héttel megváltak tőle.

Az 51 éves edző korábban a Sporting Gijón, a Recreativo, a Racing Santander, a Real Zaragoza és a Sevilla együttesét is irányította. A csütörtöki bajnoki meccsen a Deportivo Alavés ellen megbízott edzőként a Valencia korábbi játékosa, Salvador González Marco – közismert becenevén Voro – vezeti majd a csapatot.

Az AS azt írja, Marcelino személyesen is érdeklődött a szövetségnél, hogy tisztázza a jogosultságát. A szabályok szerint ugyanis július 1. után egy vezetőedző nem dolgozhat egynél több csapatnál ugyanabban az idényben. Ez elvileg Marcelino ellen szól, ő azonban továbbra is optimista, mert a Villarrealt egyetlen hivatalos mérkőzésen sem dirigálta ebben a szezonban.

Olvasói sztorik