Nemzetközi foci

Már az angol sajtó sem szépíti: Mourinho paranoiás

A győztes Ligakupa-meccs után is a játékvezetőt szidta a Mancheszter United menedzsere.

Úgy tűnik, immár az angol sportsajtó is besokallt José Mourinho örökös panaszkodásától. Miután a Manchester United edzője a szerdai Ligakupa-meccs megnyerése után is a játékvezetővel foglalkozott a nyilatkozatában, aThe Independentmár cikkének címében is leszögezi, hogy a portugál egyszerűen paranoiás.

A tréner a Northampton elleni 3-1-es sikert követően folytatta a bírók elleni verbális hadjáratát a Sky Sports kamerája előtt. Csapata Michael Carrick, Ander Herrera és Marcus Rashford góljával győzött, és a következő fordulóban a helyi rivális Manchester Cityvel találkozik, ő mégsem ezzel foglalkozott elsősorban.

A három egymást követő vereség miatt levert hangulatban értékelt, és kijelentette, hogy a Manchester City, a Feyenoord és a Watford elleni meccseket a játékvezetői döntések befolyásolták, amelyek a csapata ellen voltak, és még a győzelem után is azzal volt elfoglalva, hogy a bíró mit csinált.

Konkrétan azt kifogásolta, hogy Jack McCourt nem kapott piros lapot a Memphis Depay elleni szabálytalanságért.

„Könnyebb dolgunk lett volna, ha a második félidő elejétől tíz ember ellen játszunk. De abba kellene hagynom, hogy a bírók döntéseiről beszélek. Meg kellene várnom, hogy mások beszéljenek erről a piros lapról, vagy a Manchester City ellen elmaradt büntetőről. A mostani piros lapos szituáció miatt komoly sérülés történt, ezt mégis abba kéne hagynom…” – magyarázta.

Mourinho folytatólagos kritikája nagyon emlékeztet arra, amikor a Chelsea menedzsereként lejárató kampányt indított a játékvezetők ellen, de végül a szövetség (FA) alaposan megbüntette.

A portugál világossá tette, hogy szeretné változtatni a stílusán, amikor átvette a Manchester United irányítását, de az utóbbi napokban bizonyítja, hogy nem ismeri a változás fogalmát.

A szakvezető elmondta még, hogy a Northampton remekül harcolt és megpróbálta megnehezíteni csapata dolgát, ami néha sikerült is, a teljesítményüket mégis pozitívnak értékelte, mert meglátása szerint az első 35 percet, majd a teljes második félidőt ők irányították.

A United szombaton bajnoki meccset játszik a címvédő Leicester City ellen az Old Traffordon. Ha elveszítik, akkor Mourinho első alkalommal könyvelhet el három egymást követő vereséget a Premier League-ben.

Olvasói sztorik