Nemzetközi foci

Dárdai fejet hajtott a Bayern előtt

Bölcsen nyilatkozott a Hertha edzője a szerda vereség után.

A Hertha BSC elveszítette veretlenségét a Bundesligában: Dárdai Pál vezetőedző csapata 3-0-ra kapott ki a címvédő és listavezető Bayern München otthonában a negyedik forduló szerdai játéknapján.

A Der Tagesspiegel cikkébőlkiderül, hogy a magyar szakvezető egy pillanatig sem keresett kifogásokat a meccs után.

„A Bayern legjobbjaival játszottunk, ami nagyon nehéz volt. Minden tekintetben megérdemelt a hazaiak győzelme. Tanulnunk kell ebből a null-háromból, el kell fogadni és le kell nyelni” – nyilatkozta.

A cikk kiemeli, hogy teljesen eltérő edzői stílusok találkoztak a pályán és az oldalvonal mellett is. A fiatal magyar tréningruhában nézett farkasszemet a tapasztalt Carlo Ancelottival, aki az olasz divatnak megfelelően személyre szabott fekete öltönyben volt.

A szerző szerint a Hertha ragyogó idénykezdete halvány reményt jelentett, hogy a csapat idén talán képes lesz lépést tartani az élklubokkal, de a szerdai jelek szerint ez minden valószínűleg továbbra is csak vágyálom marad.

A fővárosiak egyébként sorozatban 11. bajnoki meccsüket veszítették el a müncheniekkel szemben.

Később egy kommentártis közölt a lap, ennek szerzője pedig inkább a pozitívumokat emelte ki. Úgy fogalmazott: aki követte a Hertha szereplését a felkészülés időszakában, illetve aki látta az elveszített Európa Liga-selejtezőt, az komolyan félhetett és aggódhatott a közeledő Bundesliga-rajt miatt, de az eddigi három győzelem és egyetlen vereség azt jelenti, hogy tökéletesen indult a bajnokság a berliniek számára.

A szeptember közepére megszerzett kilenc pontot Dárdai Pál – és a klubnál mindenki más – minden további nélkül aláírta volna a szezon előtt, a Bayern pedig egyszerűen nem ugyanaz a kategória, mint a Hertha – írja a szerző, aki egyben emlékeztet rá, hogy a kék-fehérek másfél-két évvel ezelőtt még a kiesés ellen küzdöttek.

Hangsúlyozza: a csapat összetétele azóta kiegyensúlyozottabbá vált, Dárdainak több választási és változtatási lehetősége van, a társaság motiváltnak és egységesnek tűnik. Hozzáteszi: a magyar edző – és a Bundesligában további 16 kollégája – csak álmodhat olyan lehetőségekről, amelyekkel Ancelotti rendelkezik, hiszen például szerda este egy óra után levitte Thomas Müllert, és behozta helyette Arjen Robbent. Erre csak a Bayern képes…

Olvasói sztorik