Nemzetközi foci

Ben Arfa párizsi karrierje máris véget érhet

A francia esete bizonyítja, miért nem kell azonnal a csillogást választani.

Talán már tíz évnél is több ideje tartozik az európai labdarúgás másodvonalába Hatem Ben Arfa. A 29 éves szélső 2011 és 2015 között a Newcastle-nél játszott, tavaly nyáron pedig a Nice csapatát választotta.

A bajnokságban óriási meglepetésre 4. helyre befutó kiscsapat (amely mindössze két egységgel maradt el a 2.-3. helyezett Lyon-Monaco kettőstől) színeiben aztán Ben Arfa karrierje legjobb szezonját tudta le, 34 bajnokin 17-szer volt eredményes.

Ilyenkor általános jelenség, hogy a hirtelen befutó labdarúgókat azonnal szerződteti valamely gigaklub és ez Ben Arfával is megtörtént, országon belül, a PSG-hez írt alá két évre, míg a nizzai csapattól ingyen távozott.

A debütálás nem is sikerült rosszul, hiszen az augusztus 6-i Francia Szuperkupa-meccsen azonnal betalált a Lyonnak, de párizsi karrierje nagyon gyorsan véget érhet: a hírek szerint a télen Southamptonba igazolhat.

Unai Emery, a PSG edzője ugyanis megmondta neki: te nem vagy Lionel Messi. A francia szélső vélhetőleg nem sok játékidőre számíthat a következő három hónapban és az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezekért leginkább ő a felelős.

A Daily Mirror cikke szerint Ben Arfának a Lyontól (annak legszebb időszakában, amikor zsinórban hét bajnoki címet könyvelhettek el) azért kellett távoznia, mert előbb Benzemával veszett össze, majd Sebastian Squillacival is összeverekedett; később Marseille-ből pedig edzések kihagyása miatt vágták ki.

A fentiek alapján érthető, hogy a PSG fegyelmet mindenek fölé emelő trénere, Emery miért nem sorolná a kedvenc játékosai közé Ben Arfát és hogy miért is nem tette meccskeretbe az elmúlt három találkozó során.

– Nem vagy Messi. Ha az lennél, nem szólnék egy szót sem. De te nem tudsz egyedül meccseket nyerni a csapatnak – mondta a mester a 29 éves játékosnak.

Mindeközben a Nice továbbra is az élen áll a francia bajnokság pontvadászatában. Bár rendkívül valószínűtlen, hogy ez így is maradjon, Ben Arfa döntése, miszerint elhagyja a klubot csak azért, hogy egy még híresebb csapat színeiben játszhasson, jól mutatja, miért is nem szabad feltétlenül azonnal a csillogást választani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik