Nemzetközi foci

Balotelli teljesítménye még edzőjét is meglepte

Az olasz támadóra sok munka vár még francia klubjánál.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nice szerda este hazai pályán 4-0-ra kiütötte a Monaco együttesét a dél-francia derbin. A nizzaiak csatársztárja, Mario Balotelli újra régi fényében tündökölt, kétszer is kapuba talált a hercegségiek ellen.

Az olasz támadó az átigazolási szezon utolsó óráiban írt alá a francia csapathoz, de nagyon gyorsan beilleszkedett: három mérkőzésen már négy gólnál jár, ilyen teljesítményt még edzője sem várt tőle.

– Nem gondoltam volna, hogy rögtön a szezon elején ilyen produkcióval áll elő. Sokat kell még dolgoznunk, hogy Mario és a társak még nagyobb összhangban legyenek a pályán. Nagyon mélyről jött vissza, de hihetetlen teljesítményre képes. Első gólját szerdán különösen nehéz helyzetből rúgta, hiszen a szög éles volt, ráadásul egy nagyon jó kapus állt vele szemben, ám így sem hibázott. Mario mögött nagyon nehéz évek vannak, de újra topon szeretne játszani. Lépésről-lépésre haladunk, segítünk neki a klubnál, hogy minél újra erős játékos legyen belőle – nyilatkozta Lucien Favre, a Nice edzője.

Olvasói sztorik