Nemzetközi foci

Könnyed győzelmet aratott odahaza a Roma és a Juve is

Dzeko tíz percen belül duplázott, Szczesny büntetőt hárított. Balogh a hajrában állt be, csapata nyert.

Az előző fordulóbeli váratlan vereség után, az 5. fordulóban gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a Juventus. A Cagliari elleni bajnokin Rugani a 14. percben nyitotta a gólok sorát, majd még az első játékrészben betalált Higuain és Dani Alves is – a brazil védő először szerzett gólt új csapatában. A 4-0-s végeredmény Ceppitelli öngóljával a 84. percben alakult ki.

A Napoli továbbra is veretlen a bajnokságban, de ezúttal csak 0-0-s döntetlenre futotta erejükből a Genoa otthonában. A dél-olasz csapat így visszacsúszott a második helyre, a Juve pedig élre állt.

Hazai pályán hengerelt az AS Roma is, a farkasoknál az első félidőben El Shaarawy és Salah vette be a Crotone kapuját, majd a 48. és az 57. perc között Dzeko duplázott. A vendégeknek még szerencséjük sem volt, az első óra végén Falcinelli büntetőből szépíthetett volna, de Szczesny hárított. A csapatok között így maradtak a négy gólos különbség.

A Palermo az Atalanta otthonában szerepelt szerda késő este, Sallai Roland és Balogh Norbert a kispadon kezdett a vendégeknél, utóbbi játékos a 84. percben csereként kapott lehetőséget. A vendégek végül Nestorovski hajrágóljával (89. perc) nyertek idegenben és szereztek nagyon fontos három pontot. Icardi az Inter színeiben most sem maradt adós a gólokkal, az argentin duplájának köszönhetően nyertek a milánóiak az Empoli vendégeként.

Serie A, 5. forduló:

Eredmények:

AS Roma – Crotone 4-0 (2-0)

Atalanta – Palermo 0-1 (0-0)

Chievo – Sassuolo 2-1 (2-1)

Empoli – Inter 0-2 (0-2)

Genoa – Napoli 0-0 (0-0)

Juventus – Cagliari 4-0 (3-0)

Pescara – Torino 0-0 (0-0)

Udinese – Fiorentina 2-2 (2-1)

Olvasói sztorik