Nemzetközi foci

Oda a berliniek veretlensége, hármat kaptak Münchenben – VIDEÓ

Gulácsiék ikszeltek a Mönchengladbach ellen.

Két száz százalékos együttes csapott össze a Bundesliga negyedik fordulójában, a Bayern München fogadta a Dárdai Pál által vezette Hertha BSC-t. Annak ellenére, hogy a berliniek háromból három meccset megnyertek eddig a szezonban, természetesen nem ők számítottak a mérkőzés esélyeseinek.

A vendégek gyorsan érvényre akarták juttatni az akaratukat, már a 2. és a 3. percben is közel került Lewandowski és Müller révén a gólhoz, de ekkor még a szerencse a Herthával volt. Csupán a 16. percig bírták Dárdaiék a nagy nyomást, ekkor azonban jött Ribéry, aki megbolondította a kékmezes védőket, és hat méterről a kapuba lőtt. Az első játékrészben csupán egy lehetősége volt a vendégeknek, végig a Bayern irányított, ám 45 percnyi játék után csupán 1-0-t mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején valamelyest kiegyenlítődött a játék képe, Stocker lövésénél Neuer mutatott be szép védést. A gólok azonban ismét a hazai oldalon jöttek, a 68. percben egy óriási védelmi hiba után Thiago Alcantara szerzett labdát a tizenhatoson belül, és ziccerben nem hibázott. Négy perccel később Robben húzott befelé szintén a büntetőtereleten belül, a védők nem tudták szerelni, a holland pedig a léc alá varrta a labdát, 3-0.

Gulácsi Péterrel a kezdőcsapatban kezdte a mérkőzést az RB Leipzig, amely együttes két győzelem és egy döntetlennel a tarsolyban fogadták a BL-szereplő Mönchengladbach gárdáját. A lipcseiek az első játékrészben Werner révén előnyhöz jutottak, ez a gól pedig majdnem elég is volt a három ponthoz, ám a 84. percben jött a vendégek középpályása, Johnson és egalizált. Gulácsi Péter a 73. percben időhúzásért sárga lapot kapott.

Bundesliga, 4.forduló:

Bayern München-Hertha BSC 3-0 (1-0)

Leverkusen-Augsburg 0-0

RB Leipzig-Mönchengladbach 1-1 (1-0)

Schalke-Köln 1-3 (1-1)

Kedden játszották:

Darmstadt-Hoffenheim 1-1 (0-0)

Freiburg-Hamburg 1-0 (0-0)

Ingolstadt-Frankfurt 0-2 (0-1)

Wolfsburg-Dortmund 1-5 (0-2)

Olvasói sztorik