Nemzetközi foci

Gálacsapatával indul csatába a Barca és az Atlético

Csúcsrangadóhoz méltó összeállításban kezd a két spanyol klubóriás: a legjobbjait küldheti pályára Enrique és Simeone.

A Barca elvesztette a térdét fájlaló Umtitit, ugyanakkor mindenki más hadra fogható, és a rivális Atleti is csak Tiagót és a cserekapus Moyát kénytelen nélkülözni. A spanyol bajnokság új idényének első csúcsrangadója (22.00, tv: Sport1) előtt Luis Enrique kiemelte, hogy a „matracosok” a La Liga „egyik legjobb keretével rendelkeznek, és az elmúlt évekhez hasonlóan minden lehetséges címre joggal pályázhatnak”.

– Nagyon kevés hibát engedhetünk meg magunknak, tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy legyőzzük az Atléticót – hangsúlyozta a katalánok edzője, aki megvédte a trükkjei, a játékstílusa miatt mostanában ismét sokat kritizált Neymart. – Úgy gondolom, a labdarúgás számára nagyon látványos, amit csinál. Itt a Barcánál élvezzük a játékát. Tudjuk, hogy milyen világban vagyunk, és mi az érdekes. Nekem tetszik az ő futballról alkotott koncepciója…

Diego Simeone, a madridiak edzője a meccs előtti sajtótájékoztatón megkapta a szokásos kérdést: valóban a Barcelona-e a legerősebb csapat a világon?

– Szerintem igen – felelte. – Látványos futballt játszanak, egyénileg és csapatként is rendkívül képzettek, öröm nézni a játékukat. Ez akkor is igaz, ha a legutóbbi évadban nem ők nyerték meg a Bajnokok Ligáját, bár elég jó esélyük volt rá. Mindent megnyertek a legutóbbi szezonban kivéve a BL-t, úgyhogy azért nem volt olyan gyenge a legutóbbi idényük sem.

Simeone ugyancsak szót ejtett Neymarról.

– Fantasztikus játékos. Elment az olimpiára, és megnyerte, még akkor is, ha az első két meccsén gyengébben játszott, és ezért sokan kritizálták – így Lucho. – Aztán visszatért Barcelonába, és ott folytatta, ahol abbahagyta, gyakorlatilag úgy tért vissza a nyaralásból, mintha mi sem történt volna, semmit sem veszített a formájából. Elképesztően jó futballista, imádom nézni a játékát.

Ami a párharcot illeti, a statisztika alapján a Barcelona tűnik esélyesebbnek, mivel az Atlético bajnoki mérkőzésen legutóbb 2010 februárjában tudta legyőzni katalán ellenfelét, és akkor is Madridban. A vendégek reményeit táplálhatja ugyanakkor, hogy a BL előző idényének negyeddöntőjében nyertek a Barcelona ellen – igaz, az a mérkőzés is a fővárosban volt.

A már említett madridi BL-meccset megelőzően hét (!) párharcot nyert meg a katalán együttes.

Olvasói sztorik