Nemzetközi foci

Elrabolt egy pontot az Atlético Barcelonából – VIDEÓ

Rakitic góljára Simeone remek cseréje válaszolt.

Kétségkívül a spanyol bajnokság ötödik fordulójának legnagyobb rangadóját rendezték szerda este a Nou Campban, ahol a Barcelona fogadta az Atlético Madridot. Mindkét együttes jó formában várta a meccset, a hazaiaknál a Messi-Suárez-Neymar trió rohamozta Oblak kapuját, míg a “matracosoknál” Griezmann, Gameiro és Carrasco állt készen a támadásokra.

Visszafogottan kezdtek a felek, Barcelona mezőnyfölény volt a jellemező az első negyedórára,de igazi helyzetet nem láthattunk. Ezután már az Atléti is kezdett egyre jobban előre húzódni, Carrasco és Griezmann is okozott kellemetlen perceket Mascheranóéknak. A 37. percben Neymar tekerése 20 méterről kevéssel kerülte el a bal sarkot, négy perccel később azonban már gólnak örülhetett a katalán közönség. Inieste bal oldali beadására érkezett Ivan Rakitic, és megelőzve védőjét a bal alsóba csúsztatott, 1-0-val vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő egy Griezmann és egy Messi lövéssel kezdődött. Az 58. percben az argentin világklasszis lesérült, így kényszerűségből el kellett hagynia a pályát, helyére Arda Turan állt be. Egy perccel később Simeone is változtatott a másik oldalon, Correa jött a gyepre Gameiro helyett. Correa pedig nem habozott, beállása után egy perccel kiegyenlített, miután 16-ról nagyon pontos lövést eresztett meg a jobb alsóba, 1-1. Az egyenlítés után a Barcelona előtt adódott még több lehetőség: előbb Neymar bombázott a kapusba a bal oldalról a 80. percben, majd három percre rá a brazil beadását Piqué fejelte centikkel mellé, ez már nagyon közel volt. A 87. percben Jordi Alba került az ötös elé Rakitic passza után, a balhátvéd azonban a léc fölé vágta a labdát. Az Atlético is megpróbált azért begyötörni egy gólt, a 89. minutumban Koke tekert középre, Godín pedig a léc alá fejelt, csak éppen Ter Stegen odaért és hárított.

Spanyol bajnokság, 5.forduló:

Celta Vigo-Sporting Gijón 2-1 (0-0)

Real Madrid-Villarreal 1-1 (0-1)

Granada-Athletic Bilao 1-2 (1-1)

Real Sociedad-Las Palmas 4-1 (3-0)

Barcelona-Atlético Madrid 1-1 (1-0)

Csütörtöki program:

Deportivo La Coruna-Leganes

Osasuna-Espanyol

Valencia-Alaves

Kedden játszották:

Málaga-Eibar 2-1 (1-1)

Sevilla-Betis 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik