Nemzetközi foci

Ügynöke beszólt Guardiolának, kikerült a keretből a City sztárja

Yaya Touré addig nem is lesz keretben, amíg a játékosmenedzser nem kér bocsánatot.

Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere kijelentette: Yaya Touré addig esélyt sem kap a bizonyításra a klub színeiben, amíg a játékos ügynöke, Dimitri Seluk nem kér bocsánatot egy korábbi kijelentéséért.

A játékosügynök korábban azt mondta, Guardiola megalázta ügyfelét azzal, hogy kihagyta a Bajnokok Ligája-csoportkörre nevezett keretből.

– Nagyon nehéz volt meghozni azt a döntést, hogy kihagyom Tourét a Bajnokok Ligája-keretből. Ismerem, tudom, hogy egy jó srácról van szó – mondta Guardiola. – Amikor viszont megjelent ez az interjú a menedzserével, azonnal kikerült a keretből. Ez így is marad addig, amíg Seluk úr nem keres meg az egyik sajtótájékoztató alkalmával – vagy nem megy oda valamelyik újságíró barátjához, ugyanis ezelőtt sem engem keresett meg, hanem a médiát –, és nem kér bocsánatot elsősorban a Manchester Citytől, majd a játékosoktól, aztán pedig az edzőtől. Ha ez megtörténik, Yaya újra a csapat tagja lesz, és meglesz az esélye, hogy ismét pályára lépjen.

Guardiola egyértelmű szabályokat fektetett le.

– Edzőként számomra elfogadhatatlan, hogy az ügynök, akinek a játékosa nem játszik, az azonnal a médiához fordul és nyilatkozik. Tudom, hogy Dimitri Seluk nagyon szereti Tourét. Ha valóban így van, kérjen bocsánatot a Manchester Citytől azért, amit az újság hasábjain művelt.

Olvasói sztorik