Nemzetközi foci

Kloppnak köszönheti Guardiola a sztárjátékosát?

Gündogan kikérte korábbi edzője véleményét nyári csapatváltása előtt.

Mint ismert, Ilkay Gündogan idén nyáron igazolt a Manchester Cityhez a német Borussia Dortmund csapatától, és remekül mutatkozott be új egyesületében: a sérüléséből nemrég felépült középpályás első manchesteri meccsén gólpasszt adott a Mönchengladbach elleni BL-találkozón, az ezt követő bajnokin pedig már ő maga is a kapuba talált.

Nem véletlenül igyekezett annyira megszerezni tehát a német válogatott játékost a City menedzsere, Pep Guardiola, aki akár meg is köszönheti a sztár érkezését kollégájának, Jürgen Kloppnak – a játékos legújabb interjújából ugyanis kiderült, korábbi edzője tanácsára igazolt a Premier League-be:

– Hogy őszinte legyek, kikértem Klopp tanácsát, mielőtt Angliába igazoltam, megkérdeztem tőle, jó döntés lenne-e számomra a Premier League? Pozitív választ kaptam, Klopp biztosított róla, hogy jól fogom itt érezni magam, és a bajnokság is passzolni fog a képességeimhez – megerősítést nyertek a reményeim, ezek után jóval könnyebb volt meghoznom a döntést. Persze nem ez volt az egyetlen oka, hogy ideigazoltam: Guardiola is nagy hatással volt rám. Pep csapatai dominánsak és sikeresek, óriási megtiszteltetés, ha ő akar téged – ráadásul ő legelőször engem akart, pedig akkor sérült voltam, ez is sokat jelentett. Guardiola sokat vár el a játékosaitól, de rengeteget is fejlődhetünk alatta, ha azt csináljuk, amit mond – nyilatkozta Gündogan a SportBildnek.

Olvasói sztorik