Nemzetközi foci

Kétgólos előnyről, hosszabbításban esett ki a Leicester a Ligakupából

A Chelsea felőrölte az emberhátrányba került „rókákat”, a Liverpool és az Arsenal is gálázott.

Amíg Európa legtöbb bajnokságában hétközi fordulót rendeznek, Angliában a Ligakupa küzdelmei folytatódnak – a keddi játéknapon pályára lépett az Arsenal és a Liverpool is, de a legnagyobb rangadót a bajnoki címvédő Leicester City és a Chelsea vívta egymással a legjobb 32 között.

A “rókák” Okazaki duplájával hamar tekintélyes előnyre tettek szert, de Cahill még az első játékrész hosszabbításában szépített, Azpilicueta pedig közvetlenül a szünet után egyenlített. A rendes játékidő vége előtt Wasilewski kiállítása után emberhátrányba került Ranieri csapata, így a ráadásban már nem volt esélye Vardyéknak: Fabregas a 92. és a 94. percben szerzett két góllal eldöntötte a találkozót.

A többi meccsen is volt izgalom bőven: bár az Arsenal és a Liverpool is simán nyert alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben, a Preston hosszabbításban verte a Bournemouth gárdáját, a Reading pedig több mint egy félidőn át emberhátrányban játszva gyűrte le a Brightont. Két perc alatt döntötte el a továbbjutást a Newcastle, a Leeds pedig egy hejrában szerzett találattal nyert – a legnagyobb meglepetést az Everton kiesése szolgáltatta, Koeman csapatát a Norwich intézte el.

Angol Ligakupa, a legjobb 32 között:

Leicester City – Chelsea 2-4 (h.u.)

Bournemouth – Preston 2-3 (h.u.)

Brighton – Reading 1-2

Derby – Liverpool 0-3

Everton – Norwich 0-2

Leeds – Blackburn 1-0

Newcastle – Wolves 2-0

Nottingham – Arsenal 0-4

Olvasói sztorik