Nemzetközi foci

Futács: játszani akarok, és harcolni a helyemért

A hétvégén gólt szerző magyar támadó szerint még néhány hét, és visszanyeri régi formáját.

Mint arról korábban beszámoltunk, Futács Márkó hétvégén megszerezte első bajnoki gólját a Hajduk Split színeiben. A magyar támadó a Belupo elleni bajnokin a 82. percben állt be csereként, majd hat perccel később ő állította be a 4-0-s végeredményt.

Ennek kapcsán kérdezte a horvát Sportske Jjutarnji Futácsot.
– Hosszú volt az út a visszatérésemig, hosszabb, mint amire számítottam. Miután megérkeztem a Hajdukhoz kisebb sérülés hátráltatott, ezért újabb hónapot kellett kihagynom. Most már kezdem visszanyerni erőmet, a hétvégi gólomnak természetesen nagyon örültem. Elárulhatom, a sérülésem már a múlté, de tíz hónapig nem léphettem pályára, így a visszatérés nagyon nehéz volt. Napról-napra jobban érzem magam.

A spliti keret telis tele van gólerős támadókkal, Futács azonban készen áll, hogy megküzdjön helyéért.

– Nem zavar a konkurenciaharc, szerintem az csak jó, hogy mindig új kihívásokkal nézhetünk szembe. Játszani akarok, és harcolni a helyemért. Nem vagyok dühös, hogy mostanában kevesebb percet töltöttel a pályán. Arra törekszem, hogy a kapott játékidőből a lehető legtöbbet hozzam ki.

– Hogy mikor érem el a csúcsformámat? Ez jó kérdés! Szerintem még legalább két hét, fejben is nagyon erősnek kell lennem, akkor nem lehet probléma a jövőben.

Olvasói sztorik