Nemzetközi foci

Adebayor whiskyt ivott és cigizett, miközben tárgyalt a Lyonnal

A francia klub vezetőedzője szerződtetni akarta a togói csatárt, de nem ilyen személyes találkozóra számított.

A korábban Arsenalban, Manchester City-ben és Real Madridban is futballozó Emmanuel Adebayor a nyáron szakított a Crystal Palace együttesével, és nemrégiben közel állt ahhoz, hogy a franca Olympique Lyon csapatában folytassa pályafutását. A balhés togói csatárral tárgyalóasztalhoz ült a lyoni csapat vezetőedzője, Bruno Genesio, aki egy elképesztő sztorival magyarázta, miért lépett vissza Adebayor leigazolásától.

– Eldöntöttük, hogy adunk neki egy esélyt, és egy kávé mellett leülünk tárgyalni Adebayorral. Nagy meglepetésre a megérkezésekor whiskey-t kért a kávéjába és cigaretta lógott ki a szájából. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy meghallhatom, hiszen mégiscsak az Arsenalban és Real Madridban játszott. Később aztán végleg kiderült, a csatárnak nincs helye a Lyon csapatában.

– Nagy fizetést akart, és velünk lehetett is alkudozni, de kért még egy helikoptert, ami edzésre viszi, egy saját szakácsot, és egy tengerpartra néző korzikai luxusvillát medencével. Felajánlottuk neki a 9-es mezt, de ő a 10-est kérte, amelyet Alexandre Lacazette visel – nyilatkozott az alkudozás további részleteiről a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas. Legalábbis egy francia lap szerint.

Olvasói sztorik