Nemzetközi foci

Zidane utolérte Guardiolát, a Villarreal ellen csúcsot dönthet

Nem megdönthetetlenek a 2009-2011-es Barca rekordjai.

A lónak négy lába van, mégis megbotlik – tartja a közismert mondás. Ez viszont nehezen vonatkoztatható a focira, hiszen mondjuk a Real Madridra hiába mondanánk, hogy „tizenegy játékosa van, mégis megbotlik”, ez egyszerűen nem lenne igaz.

Zinedine Zidane irányításával ugyanis a „blancók” már 16 bajnokit nyertek meg zsinórban, ezzel olyan csúcsok közelébe értek, amelyeket jószerivel megdönthetetlennek hittünk eddig.

Ez a szám ugyanis pontosan ugyanakkora, mint ahányszor a Pep Guardiola-irányította Barcelona 2010. október 16. és 2011. február 5. között zsinórban (természetesen rekordot felállítva) nyerni tudott, mielőtt 1-1-es döntetlent játszott volna a Sporting Gijónnal (majd nyert volna újabb négy meccset).

Ahogy a Barca sorozatában, úgy a Realéban is van egy győztes El Classico, így az értékük gyakorlatilag megegyező – csakhogy a madridiak ezt jó eséllyel tovább folytatják majd a Villarreal elleni szerdai bajnokin.

Naptárilag nézve a „királyiak” március másodika óta csak győzelmeket arattak (igaz, a bajnoki címhez ez is kevés volt) a La Ligában. Legnagyobb sikerük a Celta Vigo 7-1-es kiütése, míg az említett időszakban a katalánok az Almeríát 8-0-ra verték.

Olvasói sztorik