Nemzetközi foci bajnokok ligája

Milik és Kimmich már villantott – a Real és a BVB csúcstehetsége következik?

Íme a TOP5 fiatal, akikre nem árt figyelni a BL-csoportkörben.

A legmagasabban jegyzett európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája új szezonja múlt kedden rajtolt izgalmas és gólgazdag mérkőzésekkel, majd szerdán újabb izgalmas összecsapásokkal folytatódott. Legújabb összeállításunkban a csoportkör öt fiatal csillagát gyűjtöttük össze, akik ősszel az európai színtéren robbanthatnak nagyot.

Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund)

A franciak nagy csatárreménysége, Dembélé (1997) nyáron a Rennes-től igazolt a Dortmundhoz. A 18 éves tehetség parádés szezont zárt legutóbb, 26 mérkőzésen 12 gólig jutott, gyorsan le is csaptak rá a németek, akit egyébként hazájában az év fiatal játékosának választottak meg az idény végén. A 2016/17-es szezonban – minden sorozatot figyelembe véve – hat mérkőzésen kapott már szerepet a BVB-nél. A BL-ben még nem szerepelt, idén azonban akár a rotációnak is köszönhetően nagyot robbanhat a Real Madrid, a Sporting Lisszabon és a Legia Warszawa elleni kulcsmérkőzéseken. Szerdán rögtön kezdő volt a Legia ellen, a kiütéses győzelemből (6-0) aktív részt vállalt, első góljára azonban még várni kell…

Gelson Martins (Sporting Lisszabon)

A Zöld-foki Köztársaságban született szélső, Gelson Martins (1995) végigjárta a Sporting utánpótláscsapatait, a felnőttekhez tavaly került fel. Sokan az „új Nanit” látják a fiatal reménységben, aki a bajnokságban alapembernek számít a lisszaboniaknál, három mérkőzésen egy gól a mérlege. A BL csoportkörében idén debütálhat, tőle is sokat várnak a drukkerek. A Real Madrid ellen 70 percnyi lehetőséget kapott, szoros, ám vesztes (2-1) nemzetközi meccsen debütált csapatában.

Marco Asensio (Real Madrid)

A Mallorcánál és az Espanyolnál töltött kölcsönévek után idén nyáron Zinedine Zidane visszarendelte a 20 éves támadó középpályást a Real Madridhoz. Míg sokan arra gondoltak, hogy a szélsőként is bevethető spanyol fiatalra újabb kölcsönadás, vagy biztos mellőzés vár, az új szezonban máris öt mérkőzésen kapott lehetőséget, kétszer a gólszerzők közé is feliratkozott. Zidane állítólag lelkesedik Asensio (1996) játékáért, aki remek bal lábbal van megáldva, fiatal korát meghazudtolva pedig magas játékintelligenciával rendelkezik. Sokan már a nagyválogatottba követelik, első BL-fellépése még várat magára.

Arkadiusz Milik (Napoli)

Az 1994-es születésű, Lengyelországban csak csodagyereknek kikiáltott Milik már az Eb-n is megmutatta kivételes tehetségét, majd augusztusban az Ajaxtól (ahol a legutóbbi szezonban 21 gólig jutott) igazolt a Napolihoz – amolyan Higuaín-utódnak. A Serie A-ban négy mérkőzésen négy gól a mérlege – kedden a Dinamo Kijev otthonában Milik duplájának köszönhetően tudtak fordítani az olaszok, mjd hétvégén a Bologna elleni bajnokin is duplázott, 1-1 után ő vezette 3-1-es győzelemre csapatát. Parádés nyitás az európai porondon – a csoportkörben idén először bizonyít!

Joshua Kimmich (Bayern München)

A fiatal középső középpályás, de védőként is bevethető Kimmichhel (1995) már a nyári Európa-bajnokságon is számolt Joachim Löw. Több klub is csábította, de a bajorok ragaszkodtak hozzá. A 21 éves játékos remekül kezdte a szezont: három mérkőzés után már a Bundesligában is meglőtte a maga gólját, kedden pedig duplázott a BL-ben a Rosztov ellen. A klasszisokat felvonultató müncheni csapatban idén ő is felfelé lóghat ki.

https://www.youtube.com/watch?v=_zYoCpaSHNE

Olvasói sztorik