Nemzetközi foci

Mi ez az új divat? Hódít a focistáknál a szőkeség!

Egyre több sportoló festeti szőkére a haját. A legmeglepőbb váltás Lionel Messi nevéhez fűződik, de nála lelki okok állnak a háttérben, a többiek inkább divatból döntöttek így – írja a Bors.

Lionel Messi utalt arra, hogy azért lett szőke, mert örült, hogy megúszta az adócsalása miatt lefolytatott vizsgálatot, kis híján börtönbe kellett vonulnia apjával együtt. Tiszta lapról akarta kezdeni életét a nagy megkönnyebbülés után, ezért nemcsak lelkileg, de külsejét tekintve is megújult: teljes stílusváltáson esett át.

A többieknél nincs ilyen lelki magyarázata a trendváltásnak, elsőként Samir Nasri lett szőke tavaly, majd Aaron Ramsey és Phil Jones követte, Messi csapattársa, Neymar is csak nemrég váltott szőkére. Paul Pogba folyamatosan váltogatja a hajszínét és a stílusát – ő most már megint nem szőke, de bármelyik pillanatban megint az lehet –, David James göndör fürtjeit szőkítette ki.

A szőkeségi mánia már itthon is arat: a Videoton két játékosa, Nego és Stopira is sárgás hajszínnel virít a futballpályákon.

Olvasói sztorik