Nemzetközi foci

Van Gaal elsírta magát, miután közölték vele, hogy kirúgták

Nem a Unitednél, hanem még a Barcelonánál.

Louis van Gaaltól az előző szezon végén köszönt el a Manchester United, miután a csapat igencsak gyengére sikeredett idénnyel rukkolt elő. A holland tréner folyamatosan kapta a kritikát a sajtótól és a közönségtől egyaránt, a kirúgása így már – a nyilatkozatai alapján – nem is nagyon viselte meg. Azonban ez nem volt mindig így, legalábbis egykori játékosa, Philippe Christanval szerint.

Az egykori francia válogatott védő 2001 és 2003 között erősítette a Barcelonát, ahol a 2002–2003-as szezonban Van Gaallal dolgozhatott együtt – egészen 2003 januárjáig, amikor is a trénert másodszor is menesztették az akkor 12. helyen álló együttestől.

– Bejött az öltözőbe, miután hallotta a híreket. Elkezdett beszélni, de hirtelen úgy tört rá a sírás, mint egy csecsemőre. Nagyon fájt neki. Nagy hatással volt rám, hogy sírni láttam. Erős, rideg ember volt, de akkor összetört – mondta Christanval egykori edzőjéről, aki 2000-ben egy elbukott bajnokságot követően már egyszer leköszönt a katalánok vezetőedzői posztjáról.

Olvasói sztorik