Nemzetközi foci

Újra összeállt az MSN: 5-1-re nyert a Barca

A spanyol címvédő az újonc Leganés otthonában aratott fölényes sikert.

A címvédő FC Barcelona az újonc madridi CD Leganés otthonába látogatott a spanyol bajnokság negyedik fordulójának szombati játéknapján.

A katalánok az előző hétvégén nagy meglepetésre kikaptak az Alavés együttesétől, majd a Bajnokok Ligájában 7-0-ra legyőzték a Celticet.

A hazaiak a színültig megtelt 11 ezres stadionjukban meglepően bátran és jól kezdtek, több ígéretes próbálkozásuk is volt, ziccerig azonban nem jutottak el. A 15. percben egy villámgyors ellenakció végén Luis Suárez passzából Messi szerezte meg a vezetést a türelmesen futballozó Barcelonának.

A Leganés a 34. csapat a spanyol élvonalban, amelynek Messi betalált, ezzel beérte Julio Salinast. Náluk több ellenfélnek (35) csak Raúl lőtt gólt a Primera Divisiónban.

A 31. percben hasonló volt a forgatókönyv, csak a szereposztásban volt csere: Messi tört kapura, majd átadása után Suárez passzolt a hálóba (0-2). A túloldalon nagy helyzet maradt ki: a Mascherano mellett elszáguldó venezuelai Machís kétszer is próbálkozhatott közelről, de egyszer sem járt sikerrel, mert előbb Ter Stegen védett, majd Umtit mentett.

A szünet előtt Neymart szolgálta ki tökéletesen Suárez, és mivel a Barca villámgyors akcióira nem volt ellenszere a Leganésnek, a meccs 45 perc alatt végérvényesen eldőlt. Harmadszor fordult elő, hogy az MSN-trió minden tagja betalált a szünetet megelőzően.

Az első felvonás végén és a második elején is volt egy komoly hazai lehetőség, majd az 55. percben Messi egy jogos büntetőt értékesített (0-4). A 63. percben Messi bombáját Serantes a kapufára ütötte, majd jött Paco Alcácer, a hálóba lőtt, de les miatt a játékvezető nem adta meg.

Nem sokkal később Rafinha távoli bombája jelentette az ötödik vendéggól, ekkor úgy látszott, hogy a hazaiak teljesen szétestek. Ennek ellentmond, hogy továbbra is akadtak lehetőségeik, és Gabriel emlékezetes szabadrúgásával végül szépíteniük is sikerült.

A vendégek is kihasználatlanul hagytak néhány helyzetet, így végül négygólos győzelmet arattak.

Olvasói sztorik