Nemzetközi foci

Jürgen Klopp: ez csodálatos volt

A Liverpool német edzője szerint pokolian jól futballoztak a Chelsea otthonában.

A Liverpool 2-1-re győzött a Chelsea otthonában az angol bajnokság ötödik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A 17. percben egy beívelést követő védekezési hibát kihasználva Dejan Lovren szerzett vezetést a vendégeknek, majd szűk húsz perccel később Jordan Henderson távoli, védhetetlen lövéssel növelte csapata előnyét. A második félidőben Diego Costa közelről szépített, de mivel több gól nem született, a Liverpool az előző idényhez hasonlóan ismét győzni tudott a Stamford Bridge-en.

A lefújás után Jürgen Klopp, a vendégek menedzsere elárulta, hogy különösen csapata szünet előtti teljesítményével volt elégedett.

„Az elején ragyogóak voltunk, pokolian jól fociztunk. Nagyon jó volt nézni. Gyorsan reagáltunk a pontrúgások után, ami nem jellemző ránk. Ez csodálatos volt” – nyilatkozta a német edző.

Hozzátette: a második félidő természetesen egy kicsit nehezebb volt számukra, némileg fogyott játékosai ereje is, de a Chelsea-nek így sem volt sok esélye.

https://www.youtube.com/watch?v=YJL9UjW-bpk

„Nagyon jó volt, megérdemelte” – mondta Henderson bombagóljáról Klopp. „Keményen dolgozik, még mindig fiatal, és nagy rajta a nyomás. Segítünk neki, hogy megtanulja, hogyan kell ezt kezelni, és egyre jobbá váljon. Nagyon jól csinálta, és megkapta kemény munkája jutalmát ezzel a csodálatos góllal.”

Szezonbeli első találatáról Jordan Henderson elmondta: akkor is elsősorban a védekezésre gondolt, de észrevett egy rést a hazaiak pajzsán, ezért lövésre szánta el magát, és megpróbálta a háló sarka felé irányítani a labdát. Sikerült…

„Courtois egy világszínvonalú kapus, de itt volt az ideje, hogy szerezzek végre egy gólt! Persze, mindig azt mondom, a legfontosabb dolog a három pont. Tartjuk a lendületünket. Jól edzettünk, és jó érzésekkel vágtunk bele a meccsben. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert a Chelsea jó csapat, de azt gondolom, jól védekeztünk, és megérdemeljük a három pontot.”

A horvát védő, Dejan Lovren szerint az első félidő volt a Liverpool eddigi legjobb 45 perce a mostani idényben.

„Mindig tudjuk, hogy kemény dolog itt játszani, de azt hiszem, ezúttal fényesen szerepeltünk, különösen az első félidőben. Azután kissé visszaestünk, de teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Mindig jó gólt szerezni, de a legfontosabb dolog a három pont. Csapatként működtünk, remek a szellemiség az egész klubnál, ennek megfelelően kell dolgoznunk még jobban és jobban.”

Olvasói sztorik