Nemzetközi foci

Válasz Ronaldónak: ha fair lenne a szavazás, Xavinak öt-hat Aranylabdája lenne

Folytatódik az üzengetés, Samuel Eto'o védelmébe vette egykori csapattársát.

A héten beszámoltunk róla, hogy Xavi állásfoglalása a nagy kérdésben – miszerint jobbnak tartja Messit Cristiano Ronaldónál – nem volt éppen ínyére a portugál világklasszisnak. Ronaldo a katalánok egykori játékmesterének szavaira kissé udvariatlanul és éretlenül reagált, melynek a lényege: Xavinak mégis hány Aranylabdája van, hogy ilyeneket mond?

A jelenleg Katarban futballozó Xavi nem vette a fáradságot a válaszra, de megtette helyette más: Samuel Eto’o villámgyorsan egykori csapattársa védelmére sietett. A kameruni állítja, ha a szavazás komoly és igazságos lenne, Xavinak bizony több Aranylabdája is lehetne…

– Azért mert valakinek van három-négy Aranylabdája, még nem ő lesz a legjobb, a futball csapatjáték, nem az egyéni elismerések a legfontosabbak. Xavi négy Bajnokok Ligáját, két Európa-bajnokságot és egy világbajnokságot is nyert, tehát minden tiszteletet megérdemel, még Ronaldótól is. Annál is inkább, mert ha az Aranylabda-szavazás igazságos volna, Xavinak lehetne akár öt-hat ilyen elismerése is – osztotta meg véleményét Eto’o az El Larguerónak adott interjújában, majd az eredeti kérdésre is válaszolva közölte, szerinte is jobb focista Messi, mint Ronaldo.

A vita tehát tovább folytatódik, de a portugál válaszát mi is meg tudjuk jósolni: Eto’o mégis hány Aranylabdát nyert pályafutása során?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik