Nemzetközi foci

Mourinho: mélyponton van a játékosok önbizalma

A MU edzője emlékeztetett: sosem mondta, hogy minden ellenfelüket tönkreverik.

A Manchester United a City elleni városi rangadó elvesztése után az Európa Liga csoportkörének csütörtöki első fordulójában 1-0-ra kikapott a Feyenoord otthonában.

José Mourinho felemás csapatot küldött pályára: Wayne Rooney a keretbe sem került be, Zlatan Ibrahimovic csere, Paul Pogba viszont kezdő volt.

A meccs után a menedzser arra panaszkodott, hogy mélyponton van a játékosai önbizalma a vereség miatt. Elismerte: időbe telik, mielőtt összeszedik magukat a Watford elleni, vasárnapi bajnoki előtt, és ez hatalmas feladat lesz.

„Vereség esetén nincsenek csodák a játékosok lelkének szempontjából. Ha nyerünk, az emberek boldogok és teljes a bizalom. Ha kikapunk, az emberek szomorúak, mi pedig érezzük mindezt. Nyilvánvaló, ha veszítünk, akkor a hangulat nem ugyanaz. Ez normális, de azért vagyok itt, hogy ne legyen negatív hangulat vagy negatív időszak, amiért elvesztettünk két meccset néhány nap alatt” – kezdte Mourinho.

Hangsúlyozta, hogy a vasárnap déli bajnoki meccsük után nem lehet majd indok számukra, csütörtökön este is pályán voltak. „A játékosok profik, mentálisan és fizikálisan is jó állapotban kell lenniük, amikor újra játszanak” – tette hozzá.

Elismerte: a rotterdami első félidőben nem volt különösen ambiciózus a hozzáállásuk. „Nem azt mondom, hogy rossz volt, de hiányzott a győzelemre törekvés. Nyolc helyen változtattam, de egy jó csapatot játszattam, amelyet elég jó játékosok alkottak ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

A portugál kifejtette: nem csapta be a remek szezonkezdés, és elismerte, hogy komoly munka vár rá.

„Amikor megnyertük a Community Shieldet és az első három Premier League-meccsünket, akkor sem voltam a Holdon. Akkor sem mondtam, hogy fenomenális csapatunk van, és minden ellenfelünket tönkreverünk. Azt mondtam, igen, ez egy jó kezdet, de soha nem jártam a fellegekben. Tudom, hogy a jelenlegi helyzet nem úgy működik, hogy csak csettintek az ujjammal, és minden tökéletes lesz.”

Végül úgy fogalmazott: bár nem játszottak fenomenális mérkőzést múlt hétvégén és most csütörtökön, de szerinte büntetés a csapata számára a két vereség, mert ennél többet érdemeltek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik