Nemzetközi foci

Micsoda sztori! Nem múlt el a Viagra hatása, ezért lemondta az edzést

Röhejes történetet osztott meg az 57-szeres belga válogatott csatárról egykori edzője.

A 25 évesnél idősebb futball-rajongók jó eséllyel emlékeznek még a Mpenza testvérekre, Emilere és Mbora, akik a 2000-es évek elején rendszeres belga válogatottak voltak. Kettejük közül Emile futotta be a nagyobb karriert: mielőtt 2009-ben Vanczák csapattársa lett a Sionnál, a fiatalabbik Mpenza megjárta a Bundesligát és a Premier League-et is – igaz, a Manchester Citynél csak egy szezont töltött el a problémás játékos.

Ezt követően került a másodosztályú Plymouth csapatához, ebből az időszakból való az eddig csak városi legendaként emlegetett, egykori edzője által azonban a napokban megerősített nem mindennapi eset. Nem is szaporítanánk tovább a szót, olvassák Paul Sturrock vezetőedző vallomását:

„Pályafutásom során messze a legtöbb kifogást Emile Mpenzától hallottam. A legjobbra máig tisztán emlékszem. Miután az edzésen feltettem a szokásos kérdést – hol van a Mpenza srác? – egy csapattársa teljes komolysággal átadta Emile üzenetét: az este túl sok Viagrát vett be, és még most is tart az erekciója, így pedig nem tud edzeni. Esküszöm, ez szóról szóra így történt. A futballban vannak szürreális pillanatok, magam is átéltem néhányat, de ez messze kiemelkedett közülük.” – írta a mester életrajzi könyvében a csapatban mindössze kilenc mérkőzésen pályára lépő Mpenzáról.

Olvasói sztorik