Nemzetközi foci

Korhut jobb volt, mint az Interből bárki

Szenzációsan debütált Izraelben a magyar balhátvéd.

Európa Liga-meccsen debütált új klubjában, az izraeli címvédő Hapoel Beer Sevában Korhut Mihály. A meglepetésbajnok ráadásul a San Siróban játszott, ahol óriási meglepetésre győzedelmeskedni tudott az Internazionale felett, a sikerből pedig a magyar játékos is alaposan kivette a részét.

A 85 percet játszó Korhut ugyanis a WhoScoredtól 7,3-as értékelést kapott, amely csapatán belül nem a legmagasabb, de a vendégek 2-0-s győzelmével véget érő találkozón még így is jobb lett, mint az Internazionale bármely játékosáé. A legközelebb Ever Banega állt, ő csereként beállva 7,1-et hozott össze, míg a Hapoeltől Vítor (9), Bitton (8,4), Buzaglo (7,9), Taha (7,5) és Tzedek (7,5) lett jobb a volt debreceninél.

Csütörtökön egy másik magyar, Szántó Tamás is érdekelt volt és szintén nyert csapatával. A Rapid Wien hátrányból felállva, kilenc perc alatt három gólt lőve 3-2-re verte a Genk együttesét. Támadó középpályásunk 63 percet kapott, de ezúttal nem jött ki neki a lépés, csapatán belül csak egyetlen társnál lett jobb. Szántó 6,4-el zárt.

Olvasói sztorik