Nemzetközi foci

Hoppá! Mégis igazolhat a Real Madrid?

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken részben elfogadta a fellebbezést, és engedélyezte a spanyol klubnak, hogy regisztrálja a szerződéssel rendelkező utánpótláskorú labdarúgóit.

A nemzetközi szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottságának döntése nyomán múlt hét csütörtökön vált jogerőssé, hogy a Real Madridot és az Atlético Madridot kizárják két átigazolási időszakból, mert több 18 év alatti játékos megszerzésekor megsértették a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A szankció miatt a klubok nem regisztrálhatnak új játékosokat a következő két átigazolási időszakban, erre legközelebb 2018 januárjában lesz lehetőségük.

A CAS pénteki döntésének köszönhetően a Realnak 90 nap áll rendelkezésére, hogy a szabályoknak megfelelően rendezze utánpótláskorú futballistái helyzetét.

A FIFA nem hozta nyilvánosságra annak a 39 fiatalkorúnak a nevét, akinek a szerződtetése kapcsán vizsgálódott, de a Real főigazgatója, José Ángel Sánchez elárulta, hogy Zinedine Zidane vezetőedző négy fia, Elyaz (11 éves), Theo (14), Luca (18) és Enzo (21) is köztük volt.

Olvasói sztorik