Nemzetközi foci

A Legia edzőjének napjai meg vannak számlálva a csapatnál

Besnik Hasival 17 meccsen csak ötször nyert a bajnoki címvédő.

„Videotonos” utat járt be a nyáron a Legia Warszawa, hiszen a bajnoki cím és a kupagyőzelem után megváltak addigi trénerüktől, Daniel Stefanskitól. Az új edző, az albán Besnik Hasi egyelőre abszolút nem hozza az elvárásokat, még annak ellenére sem, hogy a Legia 20 év után először érte el a BL-csoportkört.

A varsóiak a bajnokságban mindössze a 13. helyen állnak, a nemzetközi kupában pedig ugyan elvergődtek a csoportkörig, de ehhez Nikolics Nemanja „magánshowja” kellett – a magyar csatár öt gólt ért el hat meccsen, miközben a csapat meglepően gyenge riválisokkal találkozott a selejtezők során.

Hasit azonban végül nem konkrétan emiatt, hanem a BL-csoportkörös leszereplést követően meneszthetik. A Legia ugyanis az első játéknapon úgy kapott ki hazai pályán 6-0-ra a Borussia Dortmundtól, hogy 7 perc után már 3-0 volt az állás.

– A jelek szerint Hasi távozása már csak idő kérdése. Semmi nem hozható fel a védelmében, miután a Dortmund 6-0-rra kiütötte a Legiát. Utódját már elkezdték keresni, de bejelentés csak a jövő hét elején várható. A Zaglebie Lubin elleni bajnokin még Hasi ülhet a kispadon – írja a przegladsportowy.pl.

A lap szerint az albán helyére jelentkező edzők már eddig is akadtak, de a Legia eddig bízott trénerében. A 17 meccsen mindössze 5 győzelmet arató fővárosiak menedzsmentje most Adriana Guliban, az MSK Zilina edzőjében látná a megmentőt, ám a szlovák klub kivásárlási árat szabott meg érte.

Név alapján nagyobb dobás lenne Avram Grant, aki régi ismerőse a Legia vezetőinek, ám az izraeli egyelőre Ghána szövetségi kapitánya. Az FC Krasznodartól nemrég távozó Oleg Kononovot vélhetőleg nem tudják megfizetni, míg a lengyel Myron Markiewicz az ukrán szövetség utánpótlásigazgatója.

Besnik Hasi egyébként a Legia előtt az Anderlecht edzője volt, játékosként pedig 14 évet töltött Belgiumban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik