Nemzetközi foci

Fasiszta tetkója miatt rúgták ki az egykori olasz sztárfocistát

Di Canio nem maradhatott a sporttévénél.

Kirúgták a Sky Italia televíziótól Paolo Di Caniót, egykori olasz labdarúgót és edzőt, aki szakkommentátorként dolgozott a sporttévénél, ráadásul nagy népszerűségnek örvendett.

Nem titok, hogy az egykoron Lazióban, Juventusban, Milanban és West Ham Unitedben is szereplő korábbi csatár nyíltan szélső jobboldali beállítottságú, és azért kellett távoznia, mert élő adásban mutogatta fasiszta tetoválását.

Di Canio karján a “Dux” felirat látható – amely latinul vezetőt jelent, s Benito Mussolinire utal. Mussolini olasz fasiszta politikus, Olaszország diktátori hatalmú miniszterelnöke 1922 és 1943 között, 1943 és 1945 között a nemzetiszocialista Németország által fenntartott bábállam, az inkább Salói Köztársaság néven ismert Olasz Szociális Köztársaság miniszterlenöke. Szövetségese volt többek között Adolf Hitlernek és Gömbös Gyulának. Partizánok végezték ki szeretőjével együtt.

– Hibát követtünk el, elnézést kérünk azoktól, akiket megsértettünk – írta a Di Canio tette után a televízió egy közleményben.

forrás: blikk.hu

Olvasói sztorik