Nemzetközi foci

Kihagyták a BL-csapatból, megalázva érzi magát az új PSG-sztár

Hatem Ben Arfa biztosan nem lép pályára az Arsenal ellen, de kész küzdeni a helyéért a csapatban.

Kisebb meglepetésre a PSG vezetőedzője, a csapatot nyár elején átvevő Unai Emery nem nevezte az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés szűk keretébe Hatem Ben Arfát, a párizsiakhoz szintén az átigazolási szezonban érkezett támadót. A gárda másodedzője elmondta, hogy nincs különösebb oka a 29 éves csatár mellőzésének – Ben Arfa nem sérült, jó fizikai állapotban van, és az edzővel sem különbözött össze.

A Nice színeiben az elmúlt szezonban 17 találatig jutó, jelenleg a csapattól külön, egyénileg készülő Ben Arfa a hírek szerint megalázónak tartja a döntést – egybehangzó lapértesülések állítják, a csatár úgy gondolja, egy ilyen remek szezonnal a háta mögött nem a keretbe kerülésért kellene küzdenie, ám ennek ellenére mindent megtesz majd, hogy beverekedje magát a csapatba. Hogy mi állhat a hirtelen edzői döntés hátterében, azt nem tudni pontosan, de egy biztos: Emery a napokban már jelezte, nem elégedett Ben Arfa teljesítményével:

– Többet kell dolgoznia, sokkal többet. Vannak jó tíz percei, de fejlődnie kell, hogy itt ne álljon meg: legyen 15, 20, 25 perceken keresztül ellenállhatatlan, és így tovább. Ez egy folyamat, nem megy egyik pillanatról a másikra. Keményen, megfelelő mentalitással kell küzdenie, a szorgalom meghozza majd az eredményt – értékelt a vezetőedző az RMC-nek adott interjújában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik