Nemzetközi foci bajnokok ligája

Bayern-Juventus döntőt vár Pippo Inzaghi a BL-ben

Az ősi riválist, egykori csapatát várja a fináléba a Milan-legenda.

Szeptember 13-án este kezdetét veszi a Bajnokok Ligája legújabb kiírásának csoportköre. A 32 érdekelt csapat csatái előtt a La Gazetta dello Sport a BL-ből ezúttal is hiányzó AC Milan legendáját, Pippo Inzaghit kérdezte az esélyekről.

– Bayern-Juventus döntőt várok. A németek nagyon erősek, Ancelotti pedig egy igazi mérnök. A Juve számára viszont éppen most érkezett el a megfelelő idény – kezdte Inzaghi.

– Ami a hat fő esélyest illeti, a Bayern nagyon komplett csapatot alkot. Lewandowski a világ három legjobb csatára között van, Müller mindig tudja, hol legyen, Douglas Costa pedig könnyedén jut át a védőkön. A Juventus is három kiemelkedő támadóval rendelkezik. Higuaín és Dybala mellett Mandzukicot is ide sorolnám. Pogba eladása jó döntés volt, mert így tudtak erősíteni Higuaínnal, Pjaniccsal és Benatiával. Csak egy a gond: eljött az idő, amikor már nyerniük kell. Van rajtuk nyomás – értékelt a korábbi Milan-csatár.

– A Barcánál is van egy őrült hármas, amely most már Paco Alcácerrel is kiegészül. Ha odaadod nekik a labdát, elbuksz, őket nem lehet megállítani. Meg kell törnöd a lendületüket. A Manchester City lenyűgözött a United ellen. Guardiolát csak dicsérni lehet, egyértelműen látszanak az elképzelései. A titok az, hogy a labda nélküli mozgás rendkívül szervezett – vélekedett.

– Maradt a PSG és a Real Madrid. A franciáknál Ibrahimovic távozása érződni fog, de Cavani különbséget jelenthet, hiszen Lucas és di María oldaláról is rengeteg beadás fog érkezni. A címvédők részéről Morata épp azt a pluszt hozza, ami eddig hiányzott. Ha beáll, meccset nyer. Kiegészít egy olyan támadósort, amiben már ott van Ronaldo, Bale és Benzema is – zárta értékelését Inzaghi, akit a BL megnyerésének összetevőiről is kérdeztek (a 43 éves egykori csatár kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját a Milannal).

– 50%-ban a sztárok formáján múlik a siker és csak 30%-ban a taktikán. A maradék 20%-ot a szerencsének tulajdonítanám: sok a játékvezetői tévedés és a véletlenszerű szituáció – fogalmazott az ezredforduló környékén egyébként a Juventusban is megforduló klasszis.

A 2012-ben visszavonult csatár edzői karrierje során már irányította az AC Milant is, de jelenleg az olasz harmadosztályú Venezia trénere.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik