Nemzetközi foci

Totti: életemben először féltem, hogy hibázni fogok

A rómaiak csapatkapitánya remegő lábakkal állt oda az utolsó másodpercben megítélt büntetőhöz a Sampdoria ellen.

Az AS Roma csapata nagyon értékes győzelmet szerzett hétvégén, az olasz bajnokság harmadik fordulójában: a “farkasok” a Sampdoriát verték 3-2-re a Stadio Olimpicóban. A hazaiak Salah révén hamar vezetést szereztek, de az első félidő végére megfordult az állás a zord időjárási körülmények között megvívott találkozón: a fővárosiakat megmentése így a csereként beállt két csatárra, a sokat szidott Edin Dzekóra és a 39 éves klublegendára, Francesco Tottira maradt – ők pedig szállították is a sikert.

A második játékrész közepén előbb Dzeko váltotta gólra a csapatkapitány parádés passzát, majd a hosszabbítás utolsó másodperceiben Totti értékesítette a bosnyák csatár lerántásáért megítélt büntetőt – az ikon később elárulta, a tizenegyes elvégzésénél korántsem volt annyira magabiztos, mint amilyennek kívülről tűnt:

– Életemben először féltem, hogy kihagyok egy tizenegyest, a megszokott magabiztosságot most egyáltalán nem éreztem – de mégsem hibázhattam a saját szurkolóink előtt! Nagyon jó érzés góllal és gólpasszal hozzájárulni a Roma sikeréhez, ez a mostani csapat nagy dolgokra hivatott – nyilatkozta Totti a Sky Italiának.

Olvasói sztorik