Nemzetközi foci

Tartalékbajnokságot csinál Mourinho az EL-ből?

Mkhitaryan és Lingard a City elleni vereség után kijátszotta magát a kezdőből.

A Manchester United szakvezetője, Jose Mourinho elárulta: Marcus Rashford biztosan kezdő lesz csütörtökön a Feyenoord elleni EL-mérkőzésen, de rajta kívül további (mellőzött) játékosoknak is bizonyítási lehetőséget ad. A portugál mester így nyilatkozott a soron következő összecsapás kapcsán:

– Fontos mérkőzés vár ránk a hollandok ellen, Rashford biztosan játszani fog. Maximálisan megbízom benne, tudom, hogy fantasztikus karrier előtt ál.

A 18 éves támadó csak csere volt a City elleni, vesztes hétvégi derbin, a szünetben állt be Lingard helyére és a bal szélen kapott helyet.

– Rashford elsősorban a kilences pozícióban érzi jól magát, de több poszton is számolnék vele a jövőben, szerencsére nyitott az új dolgokra. Szélsőként is tud játszani, vagy éppen Ibrahimovic oldalán, szóval több lehetőség is adott.

A városi rangadón a szünetben Mkhitaryan és Lingard helyére érkezett Rashford és Herrera, Mourinho pedig a lefújás után úgy érezte, a két csere nagy változást hozott a hazaiak játékában.

– A Feyenoord ellen olyan játékosoknak is lehetőséget adok, akik eddig keveset bizonyíthattak. Mkhitaryant és Lingardot nem büntetem, de ők nem kezdenek majd a hollandok ellen.

Olvasói sztorik