Nemzetközi foci

Maradjon, sikerkapitány!

A német szövetség bármikor szerződést hosszabbít Joachim Löwvel, a világbajnoki címvédő szövetségi kapitányával, amennyiben a szakvezető erre hajlandó.

Reinhard Grindel, a DFB első embere egy hétfői nyilatkozatában elmondta, a szövetség már alig várja, hogy megállapodjanak az 56 éves szakemberrel, akinek jelenlegi szerződése a 2018-as oroszországi világbajnokság végéig szól.

– Már az Európa-bajnokság előtt jeleztük, hogy el tudunk képzelni egy hosszabb távú megállapodást. Remek a kapcsolatom Löwvel, és ha beszélni szeretne a folytatásról, én készen állok rá – mondta Grindel, hozzátéve, hogy amennyiben a szövetségi kapitány csak a világbajnokság után akar tárgyalni a folytatásról, azt is tiszteletben tartják.

Joachim Löw a 2006-os világbajnokság után vette át a Nationalelf irányítását. Sorozatban ötször jutott el legalább az elődöntőig a világ- és Európa-bajnokságokon. Ezek közül kétszer döntőt játszott, 2008-ban az Eb-fináléban 1-0-ra kikapott a spanyoloktól, 2014-ben a világbajnoki döntőben viszont 1-0-ra legyőzte az argentinokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik