Nemzetközi foci

Balotelli még nem mondott le az Aranylabdáról

A Nice-ben két góllal debütáló botrányhős úgy érzi, a Liverpool volt élete legrosszabb döntése.

Mario Balotelli úgy érzi, pályafutása legnagyobb hibáját követte el, mikor a Liverpoolba igazolt, és Brendan Rodgersre, illetve Jürgen Kloppra sem gondol jó szívvel. Az olasz támadó 2014-ben került az AC Milantól az Anfield Roadra, de nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba. Az előző szezont a milánóiaknál töltötte kölcsönben, aztán végül az átigazolási időszak utolsó napján a Ligue 1-ban szereplő Nice-be igazolt, ahol vasárnap este a Marseille ellen két góllal debütált.

– Életem legrosszabb döntése volt, hogy a Liverpoolba igazoltam – mesélte Balotelli a Canal+-nek. – Leszámítva a fantasztikus szurkolótábort és néhány csapattársamat, nem szerettem a klubot. Két menedzserrel dolgoztam Liverpoolban, Rodgersszel és Kloppal, de egyiküket sem szerettem, se emberileg, se szakmailag. Soha nem éreztem jól magam ott. Én nem vagyok olyan, mint Zlatan Ibrahimovic. Ő akkor is nyugodt marad, ha oroszlánokkal találja szemben magát. Ha jó emberek veszik körül, akkor is. Ő ilyen. Nekem fontos, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott körülmények között dolgozhassak.

A 26 éves olasz botrányhős két gólt szerzett a Marseille ellen vasárnap este, és továbbra is mer nagyot álmodni.

– Még nem tettem le az Aranylabdáról – folytatta. – Már megnyerhettem volna, de talán két-három éven belül meglesz, ha keményen és komolyan dolgozom tovább. Az elmúlt két évben rengeteget javult a munkához való hozzáállásom.

Olvasói sztorik