Nemzetközi foci

Mészáros Lőrinc csapata megtörte a BL-főtáblás klub nagy sorozatát

A Dinamo Zagreb több mint hat év után kapott ki hazai pályán bajnoki mérkőzésen.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő NK Osijek 1-0-ra győzött a Dinamo Zagreb otthonában a horvát bajnokság szombati játéknapján. A Bajnokok Ligája-csoportkörös fővárosiak 103 veretlen hazai bajnoki találkozó után vesztett saját pályáján. A goal.comszerint ez volt az európai labdarúgás egyik legmegdöbbentőbb rekordja.

A címvédő Dinamo ragyogó szériája 90 győzelemből és 13 döntetlenből állt. A szombati meccs egyetlen gólja Josip Knezevic nevéhez fűződik. A zágrábiak legutóbb 2010 júliusában vesztettek a Maksimir Stadionban, akkor a HNK Rijeka nyert ott 2-1-re.

Domagoj Antolic csapatkapitány bocsánatot kért a rajongóiktól a meccs után, és biztosította őket, hogy a jövő héten jobb állapotban lesznek, amikor a francia Lyon ellen játszanak a Bajnokok Ligája csoportkörében.

„Mindannyian sajnáljuk az eszékiek elleni vereséget. Ellenfelünk jól játszott, de nem számítottunk erre a kudarcra, főleg a szezonnak ebben a szakaszában – idézi a játékost a Jutarnji List című lap.

„Sajnáljuk, hogy nem folytatódott a remek szériánk, de holnaptól igyekszünk, hogy fizikailag és mentálisan is még felkészültebbek legyünk, amikor a Lyonnal találkozunk.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik