Nemzetközi foci

Luis Enrique magát okolja a Barcelona vereségéért

Az edző nem számított az Alavés taktikai hadrendjére.

Az FC Barcelona vezetőedzője nem akarja a játékosait okolni a 2-1-es hazai vereségért. Luis Enrique elmondta, neki kell vállalnia a felelősséget az újonc Alavés elleni kudarcért.

A tréner Lionel Messit és Luis Suárezt sem jelölte a kezdőbe – hogy frissen tartsa őket a Celtic elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsre –, de a második félidőben becserélte mindkét csatárt, Neymar pedig ott volt a pályán a meccs elejétől.

Ugyanakkor a brazil játékos jelenléte nem volt elég, mert Deyverson és Ibai Gomez góljaival a vendégek nyertek.

– Mi voltunk az esélyesek, de ez egy jó emlékeztető arra, hogy milyen nehéz Spanyolországban nyerni. A vereség az én felelősségem, de tanulhatunk belőle, pontatlanul játszottunk. Próbáltam a legjobbat kihozni a csapatból, de nem gondoltam arra, hogy az Alavés 5-4-1-es szerkezetben kezd majd, így nehéz dolgunk volt. Gratulálok az ellenfélnek – mondta idézi Luis Enrique szavait a goal.com.

Hat év után a Barcelona lett a következő spanyol bajnoki címvédő, amely hazai pályán maradt alul egy újonccal szemben. Szinte napra pontosan hat éve, 2010. szeptember 11-én is a Barca vesztett otthon, akkor a Hércules győzte le 2-0-ra.

– Történt, ami történt. A leginkább én vagyok felelős érte, és elfogadom a kritikát. Minden rossz az én hibám, de utólag persze bölcsen bírál mindenki. A szezont nem tizenegy, hanem huszonkét játékossal szeretném végigjátszani. Jó eredményt akartunk elérni, de olyat sikerült, amit gyorsan el kell felejteni. Sajnos nem dolgoztuk ki a ránk jellemző helyzeteket, miközben az Alavés a kevés lehetőségével jól élt – tolmácsolta Luis Enrique szavait a mérkőzést közvetítő Sport TV honlapja.

A szakvezető csapata védekezési hibái mellett sem ment el szó nélkül:

– Törékenyek voltunk hátul, főleg a második gól mutatta meg, mennyire sebezhető volt a védelmünk. Emellett az elmúlt években ránk jellemző erősségeink közül hiányzott a folyamatosság és a pontosság. De mondhatnám a motivációt is, továbbá azt, hogy nem helyezkedtünk megfelelően, valamint az első félidőben nem találtuk meg a szabad területeket.

Olvasói sztorik