Nemzetközi foci

Guardiola uralja Manchestert! Győzött a City

Már az első félidőben kialakult a végeredmény, kikapott a United hazai pályán.

Háromgólos mérkőzést hozott José Mourinho és Pep Guardiola tizenhetedik egymás elleni összecsapása. A manchesteri derbyn a hazai United kezdőcsapatában helyet kapott Mkhitaryan és Lingaard is, de természetesen nem hiányozhatott Pogba, Rooney és Ibrahimovic sem. A Citynél a legnagyobb hiányzó egyértelműen Sergio Agüero volt, aki eltiltását töltötte.

A 15. percben már meg is szerezte a vezetést a kékmezes vendégcsapat, miután Blind elől elcsente a labdát De Bruyne, aki egyedül törhetett így kapura, és a jobb alsó sarokba helyezett nagy ziccerben, 0-1. A 36. percben megduplázta előnyét a City, szintén egy óriási védelmi hiba után. Bailly veszítette el a labdát az ötösön, De Bruyne lövés még a kapufán csattant, de a kipattanót már nem hibázta el Kelechi Iheanacho, 0-2. Arról, hogy nem kétgólos hátrányban ment a szünetre az MU, Ibrahimovic gondoskodott, aki Bravo és Stones ügyetlenkedésére csapott le a 42. percben, és 11 méterről a jobb felső sarokba helyezte a labdát, 1-2.

A második játékrész már nem hozott gólt, de így sem fordult unalomba a mérkőzés. Mourinho a félidőben kettő helyen is változtatott, Herrera és Rashford érkezett a pályára. A 71. percben Rashford hiába talált be Bravó kapujába, Ibrahimovic lesen állva még beleért a lövésbe, így érvénytelenítették a sporik a gólt. Két perccel majdnem eldöntötte a meccset a City, De Gea viszont óriási bravúrral hárította Fernandinho lövését. A 77. percben De Bruyne és David Silva is csak centikre volt a harmadik góltól, előbbi lövése a kapufáról kifelé pattant. Az ötperces hosszabbításban hiába szorította be kapuja elé az MU a vendégeket, gólt már nem tudtak szerezni, így maradt az 1-2-es végeredmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik