Nemzetközi foci

Megint kezdődik a Dárdai-mágia – VIDEÓ

A csereként beállt Kleinheisler László győztes gólpasszt adott, a hajrában nyert az újonc Darmstadt. Gulácsi kapott gól nélkül hozta le a Dortmund elleni bajnokit.

A német Bundesligában győzelemmel rajtoló, Dárdai Pál vezette Hertha BSC az Ingolstadt otthonában folytatta a bajnokságot szombat délután. A berliniek remekül kezdték a mérkőzést, hiszen Ibisevic góljával már a 8. percben megszerezték a vezetést.


Ingolstadt vs Hertha BSC 0-1 – Vedad Ibišević… by koszta7

A 8. percben szerezte meg a vezetést Dárdai Pál Herthája

A hajrában Schieber is betalált, így a Hertha második bajnokiján is győztesen hagyta el a játékteret. Dárdai Pál csapatát a legutóbbi szezonban csak csodálta a Bundesliga, idén pedig még jobban kezdték a szezont, mint előzőleg. Tavaly két fordulót követően négy pontot sikerült bezsebelniük, idén viszont még 100%-osak.

A második forduló szombati napján a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató SV Darmstadt 98 a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó Eintracht Frankfurttal találkozott. A hazaiaknál a középpályás ezúttal csak a cserepadon jutott szóhoz, míg a túloldalon Huszti a bal szélen kezdett. Az újonc végeredményben 1-0-s győzelmet aratott, Sirigu a 90. percben iratkozott fel a gólszerzők közé, a gólpasszt a 67. percben beállt Kleinheisler László adta. Huszti végigjátszotta a bajnokit.

A Freiburg – Mönchengladbach találkozó 3-1-es hazai sikerrel ért véget. Vendég színekben T. Hazard a 35. percben szenzációs gólt akasztott Schwolow kapujába, ekkor még vezetett a Gladbach.

A Bundesliga szombati játéknapjának zárómérkőzésén az újonc lipcseiek az előzetesen topfavorit dortmundiakat fogadták. Gulácsi Péter kezdett a kapuban, míg Kalmár Zsolt ezúttal a keretbe sem fért. A magyar kapus kapott gól nélkül hozta le a találkozót, ráadásul a győzelem sem maradt el, hiszen Keita a 89. percben bevette Burki kapuját. A Lipcse így két fordulót követően még veretlen a bajnokságban.


Német Bundesliga

Eredmények, 2. Forduló, 15:30

Darmstadt – Frankfurt 1-0 (0-0)

Gólszerző: Sirigu (90.)

Freiburg – Borussia Mönchengladbach 3-1 (0-1)

Gólszerző: M. Philipp (54., 85.), N. Petersen (88. – büntetőből), ill. T. Hazard (35.)

Ingolstadt – Hertha BSC 0-2 (0-1)

Gólszerző: Ibisevic (8.), Schieber (85.)

Bayer Leverkusen – Hamburg 3-1 (0-0)

Gólszerző: Pohjanpalo (79., 91., 94.), ill. B. Wood (58.)

Wolfsburg – 1. FC Köln 0-0 (0-0)

18:30 RB Leipzig – Borussia Dortmund 1-0 (0-0)

Gólszerző: Keita (89.)

Olvasói sztorik