Nemzetközi foci

Több néző és saját stadion a cél Dárdai csapatánál

Több pénzből gazdálkodna és élklubbá válna a Hertha BSC a Bundesligában.

Michael Preetz húsz éve tartozik a Hertha BSC-hez, hiszen 1996. július 1-jén igazolták le játékosként, 2009 óta pedig klubmenedzserként tevékenykedik. Városszerte nagyon szeretik, szerda este pedig egyhangú döntés született: a vezetőség 2019-ig szerződést hosszabbít vele.

„A Hertha lett életem munkája! Örülök a bizalomnak. Rengeteg tervem van, sok dolgot szeretnék megváltoztatni” – idézi a Bilda 49 éves sportvezetőt.

„Az általános cél az, hogy a feltételek változzanak, és versenyképesek legyünk a jövőben. Azt akarjuk, hogy egy napon ismét a legjobbak közé tartozzunk, és a nemzetközi élvonalban szerepeljünk.”

Preetz hozzátette: a profi futball természetesen pénzkérdés, ezért továbbra is egy komoly befektetőt, stratégiai partnert keresnek. Két évvel ezelőtt sikerült úrrá lenniük a jelentős gazdasági nehézségeken, ami rendkívül fontos, de nem növelte a mozgásterüket az átigazolási piac. A legújabb céljuk az, hogy még több pénzügyi forrásra tegyenek szert a csapat megerősítése és a versenyképesség növelése érdekében.

A klubmenedzser 60 ezres átlagnézőszámra vágyik hazai pályán. „Azt akarjuk, hogy a klub és a város még jobban együtt tudjon működni.” Egy másik komoly terv, hogy legyen saját stadionjuk. „Továbbra is dolgozunk ezen a projekten, már a megvalósíthatósági tanulmánynál járunk. Amikor lejár a szerződésem, már tisztán fogunk látni ebben a kérdésben.”

Olvasói sztorik