Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem néz ki rosszul a nemzetközi kupa-edzők álomcsapata

Végigverné a mezőnyt a tréner-gárda?

A Bajnokok Ligája aktuális – és persze szubjektív – álomcsapata mellett érdemes egy pillantást vetni arra is, hogy hogyan nézne ki a jelenlegi BL- és EL-csapatok trénereinek legjobb tizenegye. Örömmel mondhatjuk, hogy idén ez sem okozna csalódást, mi több: fénykorukban így együtt alighanem végigverték volna a mezőnyt.

Az uefa.com által összerakott együttes kapujában a Club Brügge edzője, az 1979 és 1994 között belga válogatott Michel Preud’homme állna. A védősorban a Tottenham mestere, Mauricio Pocchettino (20-szoros argentin válogatott; az interes Frank de Boer (112-szeres holland válogatott, Ajax- és Barca-játékos); valamint a baseles Urs Fischer (4-szeres svájci válogatott) szerepelne.

Szélsőhátvéd vagy szélső középpályás lehetne Giovanni van Bronckhorst, aki jelenleg a Feyenoordnál dolgozik (106-szoros holland válogatott, Feyenoord- és Barcelona-játékos), illetve a Barcelona trénere, Luis Enrique (62-szeres spanyol válogatott).

A pálya középső harmadában mozogna elsősorban Diego Simeone (106-szoros argentin válogatott); a PSV trénere, Phillip Cocu (101-szeres holland válogatott); Zinedine Zidane (1998 aranylabdása) és Pep Guardiola (47-szeres spanyol válogatott).

A támadósorra is maradna egy nagy név: a Dinamo Kijev edzője és legendája, Szerhij Rebrov, aki a maga idejében, a 90-es években és a 2000-es évek elején a legismertebb gólvágók közé tartozott.

Olvasói sztorik