Nemzetközi foci

Ez a durva: a Barcelona edzője védte meg a Realt és az Atléticót

Luis Enrique igazságtalannak tartja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség büntetését.

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique igazságtalannak tartja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Real Madridot és az Atlético Madridot kizárta két átigazolási időszakból.

– Amikor minket büntettek meg ugyanígy, azt mondtam, hogy a tilalom igazságtalan, és most ugyanezt mondom. Akár tetszik, akár nem, hozzánk hasonlóan nekik is szembe kell nézniük a szankcióval – nyilatkozta pénteken Luis Enrique. Hozzátette: mindkét csapat már most is rendkívül erős.

A FIFA fellebbviteli bizottsága csütörtökön hagyta jóvá a két madridi klub kizárását két átigazolási időszakból. A szankciót azzal indokolták még január közepén, hogy több 18 év alatti játékos megszerzésekor megsértették a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat.

A büntetés miatt a klubok legközelebb 2018 januárjában regisztrálhatnak új játékosokat. Korábban a Barcelonát is ugyanilyen szankcióval sújtották.

– Csak azt remélem, hogy ők nem ugyanolyan eredményeket érnek el a tilalom időtartama alatt, mint mi – mondta viccesen Luis Enrique, aki arra utalt, hogy a katalánok bajnokok és kupagyőztesek voltak, sőt a Bajnokok Ligáját is megnyerték a 2014–2015-ös szezonban, amikor nem igazolhattak.

Zinedine Zidane, a BL-címvédő Real Madrid vezetőedzője abszurdnak nevezte a FIFA döntését. Hozzátette: különösen mérges, mert a fiai közül kettőt is érint a büntetés, ugyanis nem játszhatnak a klub ifjúsági csapatában.

– Ők itt születtek, itt éltek egész eddigi életük során, ezért is abszurd, hogy most nem focizhatnak. Ez nagyon zavar engem, és nem értem, mi folyik itt. Remélem, lehet megoldást találni – dühöngött.

A francia tréner leszögezte, hogy a tilalom nem rontja a felnőttcsapat esélyeit a Bajnokok Ligájában és a spanyol bajnokságban.

– Elégedett vagyok a jelenlegi együttesünkkel, megfelelően mély a keretünk, hiszen 24 játékos áll a rendelkezésemre. Nem lesz probléma, ha együtt marad ez a csapat két vagy három évig – mondta.

Olvasói sztorik