Nemzetközi foci

Schmeichel nem kímélte Guardiolát

Érdekes nyilatkozattal rukkolt elő Peter Schmeichel, a Manchester United korábbi kapusa. A dán szerint Pep Guardiola a Bayern München edzőjeként az izgalmas és élvezetes bajor játékból unalmas csapatot faragott. A spanyol mester irányítása alatt a német rekordbajnok háromszor nyerte el a Salátástálat, míg a Kupában kétszer értek fel a csúcsra.

– Azt gondolom, amit a Bayern Münchennel elért, sikerek tekintetében rendben volt. Ugyanakkor meglátásom szerint korábban a németek játéka igazán szórakoztató volt, majd Guardiola érkezésével már csak unalmas focit láttam a Bayerntől. Mást követelt meg játékosaitól, új szisztéma szerint léptek pályára, persze, az eredményeit senki sem kérdőjelezheti meg nyilatkozta a dán.

Schmeichel szerint Guardiolónak nem volt nehéz dolga a Barcelonánál, mivel remek játékosok álltak rendelkezésére – ezért szerencsés volt a szakember, ráadásul nagyon okosan taktikázott. A korábbi kapus szerint a Premier League egyetlen bajnoksághoz sem hasonlítható, a szoros versenykiírás miatt rengeteg találkozó vár az együttesekre, márciusban pedig már arra gondolnak a játékosok, a szezonnak sohasem lesz vége.

Olvasói sztorik