Nemzetközi foci

Nincs gáz! A topcsapatok többsége nyerni fog a válogatott szünet után

A hétvégén folytatódnak az európai csúcsligák, és a Rangadó megnézte, hogyan muzsikáltak az előző idény szünetei után a nagyágyúk.

A 2016-17-es bajnokságban először vonultak kéthetes szünetre világszerte a klubcsapatok, miután a válogatottaké volt a főszerep mindenhol. Ázsiában, Dél-Amerikában, Észak- és Közép-Amerikában és Európában is megkezdték a nemzeti tizenegyek a versengést a 2018-as oroszországi világbajnokságra való kijutáshoz. Ki csalódottan, ki boldogan, de már minden játékos visszatért a klubjához, hiszen hétvégén folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Az előző idény három szezon közbeni pihenője 2016. március 21-29-ig, 2015. november 9-17-ig és 2015. október 5-13-ig tartott – megnéztük, hogyan muzsikáltak a sztárcsapatok Európában ezen időszakok után.

Premier League

Az angol bajnokságban kevésbé töri meg az élbolyhoz tartozó csapatokat a kényszerszünet. Az utóbbi három alkalommal a Chelsea és a Manchester United is valamennyiszer győzni tudott az aktuális fordulókban. A londoniak még gólt sem kaptak, 7-0-s a gólkülönbségük, míg a United 6-1-es góldifferenciával áll ebben a statisztikában. A hasonlóan jó folytatásra a kékeknek van nagyobb esélyük, hiszen ők a Swansea vendégei lesznek hétvégén, míg a vörös ördögök manchesteri derbit játszanak hazai pályán. A Manchester City mérlegét a tavaly novemberi, Liverpool elleni 1-4-es hazai vereség rontja, míg az Arsenal ugyanebben a fordulóban a West Brom vendégeként kapott ki 2-1-re.

Serie A

A Juventusnak, ahogy az egész olasz bajnokság, úgy a válogatott szünetek utáni mérkőzések sem okozott nagy problémát. Igaz az előző évi októberi pauzát követően csupán egy gól nélküli döntetlenre futotta Buffonék erejéből az Inter ellen, amely csapat már jobban aggódhat a vasárnapi, Pescara elleni fellépése előtt. A kék-feketék ugyanis csupán egyszer tudtak győzni, miután játékosai visszatértek a klubhoz. A Napoli beleszaladt a késbe Udinében a májusi válogatott meccsek után, 3-1-re kikapott, míg az AS Roma a római derbin ütötte ki a Laziót ugyanezen a napon, emellett pedig egy döntetlen és egy győzelem is a neve mellett szerepel.

Primera División

Spanyolországban az előző idényben kétszer is El Clásicót rendeztek a válogatott mérkőzések után: április 2-án a Real Madrid győzött a Nou Campban 2-1-re, míg november 21-én a Barca ütötte ki ellenfelét a Bernabéuban, így természetesen egyik csapat mérlege sem tökéletes. Ellenben az Atlético Madridéval, amelynek meg sem kottyant a kihagyás, három győzelme mellé 8-1-es gólkülönbség dukál.

Bundesliga

A németeknél az egyeduralkodó Bayern München a válogatott szünetek után sem tétlenkedett az előző idényben, háromból háromszor behúzta mérkőzéseit, köztük novemberben a Schalke elleni idegenbeli összecsapáson is nyert 3-1-re. Pénteken ezt szintén megismételhetik Lewandowskiék, hiszen Gelsenkirchenbe utaznak. A Dortmundnak a Hamburg elleni novemberi vereség rondít bele a képbe a két győzelem mellett, míg a Bayer Leverkusent idegenben szintén a Hamburg fricskázta meg döntetlennel a két kiütéses diadallal szemben. Ez a két csapat szombaton ismét találkozik egymással – ezúttal a gyógyszergyáriak otthonában. Dárdai Páléknak nagyon fel kell kötniük a gatyát a hétvégi, ingolstadti összecsapáson, hiszen a Hertha BSC kétszer is kikapott idegenben, amennyiben válogatott összetartás utáni időszakban játszottak. Jó lesz figyelni, ugyanis 0-5-ös zakó és 1-2-es vereség is becsúszott a berlinieknek…

Olvasói sztorik