Nemzetközi foci

Ez hihetetlen! Spórolás miatt betiltották a mezcserét az MU-nál

A mérkőzéseket követő mezcsere napjainkra egy külön rituálévá vált a futballpályákon. Nem elsősorban abból a szempontból van jelentősége, hogy a játékosok relikviaként gyűjthetik őket, hanem nagyon sokszor jótékony célokat szolgálva adnak túl a dedikált mezeken, ami egy gyűjtő számára hatalmas értékkel bírhat, ráadásul vásárlása mellett segít is a rászorulókon. A mezcsere a játékosok között a tisztelet egyik kifejezési formájává vált, a jó teljesítmény egyfajta elismerése ez. Persze ez a tett nem megoldhatatlan, ugyanis napjainkra már szinte percenként készítenek új mezeket a világ sportszergyártó cégei.

Mindezek ismeretében egy igen furcsa lépést tett a Manchester United. Az Európában és Ázsiában is hatalmas szurkolótáborral bíró, a világ egyik leggazdagabb klubjaként tündöklő egyesület a The Sun klubhoz közeli informátora szerint megtiltotta játékosainak, hogy mezt cseréljen az ellenfél csapatának tagjaival, ugyanis a teljes szezonra mindössze két rövid és két hosszú ujjú mezt biztosít játékosai számára. Az ember a tiltás okaként sok dologra gondolhat egy ilyen klubnál, de a spórolásra legkevésbé. Márpedig ezzel indokolják a lépést – írja a blikk.hu

Az külön érdekes egyébként, hogy ehhez a lépéshez hogyan áll majd a klubbal 2014 óta szerződésben álló sportszergyártó cég, az Adidas, amely 10 éves, 750 millió eurós szerződést kötött a manchesteriekkel. Kifejezetten furcsa továbbá, hogy a klub, amely 300 ezer eurós heti fizetést tud adni új igazolásának, vagy éppen 105 millió eurós, világrekordot jelentő összegért igazolja le Pogbát, milyen módon hirdethet ki költségcsökkentés címén egy ilyen tilalmat.

Ha gyorsan utánaszámolunk és a United hivatalos szurkolói boltjában kapható mez adatait (90 euró) vesszük alapul, úgy is, ha minden pályán lévő labdarúgó mezt cserél a találkozó végén, mérkőzésenként 1000 eurót spórol az egyesület. A teljes szezonra levetítve ez nagyjából 50 ezer euró környékén van, ami mindössze a hatoda Zlatan Ibrahimovic heti fizetésének.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik