Nemzetközi foci

Brutális rekordot dönthet a United–City manchesteri derbi

A Real–Barca párharcot is lenyomja.

A válogatott szünet után folytatódnak a bajnokságok. A topligák közül az angol Premier League a soros hétvégén igazi csemegét kínál: a Manchester United a Manchester Cityt fogadja a negyedik fordulóban. A sajtó José Mourinho és Josep Guardiola nagy összecsapásaként emlegeti a találkozót, azonban a SkySports egy másik szemszögből közelítette meg a meccset: a világ legdrágább összecsapására kerülhet ugyanis sor.

Legalábbis a várható kezdőcsapatok és a játékosok piaci értéke ezt vetíti előre. A United legvalószínűbb kezdőtizenegye ugyanis mintegy 350 millió fontot ér a legutóbbi átigazolások alapján, míg a City közel 322 millió fontos összértékkel „szerénykedhet”. A haziaknál értelemszerűen nagyot dob az értéken Paul Pogba, akiért idén nyáron rekordot jelentő, 93.25 millió fontot fizetett ki a United, igaz, Ibrahimovic viszont ingyen érkezett.

Az összesen 670 milliós összérték abszolút rekord: a lap felkutatta az eddigi „legdrágább” meccset, melyről kiderült, hogy azt tavaly novemberben játszották a Bernabeuban – természetesen a Real Madrid (370.45 millió font) és a Barcelona (191.55) összecsapásáról van szó, mely azonban csupán 562 milliós értékben vonultatott fel játékosokat.

Olvasói sztorik