Nemzetközi foci

Az USA és Honduras is versenyben maradt a világbajnokságért

Lezárult a negyedik, utolsó előtti szakasz a világbajnoki selejtezősorozat észak- és közép-amerikai zónájában (CONCACAF), melyben hat csapat maradt versenyben a 2018-as vb-szereplésért.

Az utolsó játéknap előtt Mexikó, Costa Rica, Panama, illetve Trinidad és Tobago már matematikailag is továbbjutott, míg az Egyesült Államok gárdájának a továbblépése is szinte biztosra vehető volt, mivel gólkülönbsége 12-vel jobb volt, mint a C-csoportban mögötte harmadik Guatemalának.

Az egyetlen igazi kérdés az A-csoportban maradt, melyben a második Honduras három ponttal előzte meg Kanadát a hatodik kör előtt, s öttel volt jobb a gólkülönbsége, ugyanakkor a hibátlan Mexikóval találkozott, míg a kanadaiak a sereghajtó Salvadorral.

A kanadai találkozó előtt kisebb botrány robbant ki, miután a salvadoriak a vancouveri sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, hogy a játékosoknak egy salvadori üzletember pénzt ajánlott fel a győzelemért, a döntetlenért, sőt, még a kis különbségű vereségért is. A kontinentális szövetség vizsgálatot indított.

A viharos előzmények és a számolgatások ellenére aztán izgalommentesen zajlott le a hatodik forduló: Mexikó 0-0-t játszott Hondurasszal, amely így a Kanada–Salvador (3-1) meccs eredményétől függetlenül továbbjutott.

A CONCACAF-zóna utolsó szakaszában a hat érdekelt együttes egy csoportban szerepel majd, s a 10 forduló után az első három vívja ki a világbajnoki szereplés jogát, míg a negyedik interkontinentális pótselejtezőt játszik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!